Què implica a la pràctica al Centre Residencial que gestionem?

1. Personalització total de les habitacions
Els nous residents porten objectes i fotos… de casa seva per tal que la seva habitació sigui un espai propi on se sentin com a casa.

2. Participació activa dels residents i usuaris de Centre de Dia (o els seus tutors legals) a les reunions interdisciplinars.
A través de les reunions dels piais ( un document que s’elabora per tal de personalitzar el tracte amb les persones) creem un espai per donar la seva opinió sobre què volen treballar, quines activitats són del seu interès i, en definitiva, sobre qualsevol decisió que els afecti directament.

3. Història de vida, mapa relacional i activitats amb sentit per als implicats. Les propostes d’activitats dels professionals es basen en la història de vida de cada persona i en els seus interessos relacionals, dues eines bàsiques de planificació. Totes elles són activitats amb sentit i utilitat per a les persones.

4. Adaptació dels horaris
Horaris normalitzats d’obertura de la cuida, activitats, oci, etc, intentant, dins les nostres possibilitats adaptar-se al màxim a les preferències de cada persona.

5. Formació continuada de tots els professionals
Planifiquem formacions cada any per a què el personal del centre cada cop tingui més coneixements i habilitats del model en el que volem que treballin.

6. Pla d’activitats amb la comunitat
Els centre residencials són centres oberts i integrats en l’entorn. Potenciem les activitats amb escola del poble, amb la que tenim un projecte anual composat de diverses activitats programades, ajuntament, cafeteries, església,…

7. Assessorament a famílies
La relació és el més important, principalment amb aquelles persones altament significatives. Per això, intentem assessorar a les famílies des de que venen a informarse del nostre centre i durant tot el procés en que mantindran contacte amb nosaltres.